Nu te zien

Beeld in Beweging

tot en met

Thematentoonstelling

In deze tentoonstelling zien we dat beelden niet statisch zijn. Elke toeschouwer creëert immers telkens zijn eigen nieuwe, andere beeld. De thematentoonstelling Beeld in Beweging probeert de geselecteerde beelden uit de collectie van Beeldengalerij Het Depot op een nieuwe manier te laten spreken tot de toeschouwer. Door (film- en literatuur)filosofie toe te passen op beeldhouwkunst zien we dat sculpturen constant bewegen in een stroom. Wanneer tijd niet langer af te bakenen is, kent het geen eindpunt meer, waardoor alles zich in een eindeloze staat van worden bevindt.

 

Voor het eerst zijn films geïntegreerd in de expositieruimte van Beeldengalerij Het Depot. Door avant-garde films te vertonen in combinatie met sculpturen worden de bezoekers gestimuleerd om beweging te herkennen in sculpturen die eerder niet voor mogelijk werden gezien.

 

Naast de sculpturen worden beroemde films vertoond die de statische interpretaties van beelden weten open te breken. Van vroege films van onder anderen Walter Ruttmann, Henri Chomette en László Moholy-Nagy tot meer moderne films van mede Maya Deren en Jaap Drupsteen.

Ook te zien:

Solotentoonstelling

Petra Boshart 

Lees meer

Thematentoonstelling

Verwacht: Maskerade

Lees meer